2014 yılı Ekim ayı konuları

2017 Açık Öğretim YGS Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

  • aöf



2017 YGS Sonuçlarına göre,Açıköğretim fakültesi hayal edenler tercihlerini tamamladılar.1. tercih dönemi için Açıköğretim Üniversite Kayıtları Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. ÖSYM tarafından,ÖSYS ek yerleştirme tercih işlemleri ise Eylül 2017'de sona ermişti.Peki,2017-2018 Açık Öğretim YGS Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

Açıköğretim ÖSYS Ek Kayıt İşlemleri,Başvuru ve kayıt tarihi Eylül 2017 olarak alınmaya devam ediyor...

Açıköğretim ÖSYS Ek Kayıt

2017 ÖSYS sonunda, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden birine yerleştirildiyseniz BURAYI TIKLAYARAK başvuru yapabilirsiniz.

2018-2019 ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıt Tarihleri Açıklandı mı?

  • sınav



2018 Üniversite Ek Yerleştirme Tercih Sonuçlarını Öğrenmek için Tıklayınız

2018 ÖSYM Ek Yerleştirme Sonuçları Sayısal Bilgiler için Buraya Tıklayınız

TYT ve YKS sonrası üniversitelerin boş kalan kontenjanları için ÖSYS ek yerleştirme tercih işlemleri Ağustos'’ta sona erecek. Şimdi adaylar merakla ÖSYS ek yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasını ve bir an önce kazandıkları üniversitelere kayıtlarını yaptırmak için bekliyor.

Açık Öğretim YGS Ücretleri Ne Kadar 2017?

  • aöf



Açıköğretim Fakültelerinde okumayı düşünenler için YGS 2017 Sınav Tarihleri açıklandı.2017 ÖSYM Sınav Takviminde yer alan bilgiye göre,2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2017) sınav tarihi 12 Mart 2017'de yapılacak.Başvurular ise 2017 yılı ocak ayı içerisinde alınacaktır.Peki,2017 yılı için Açık Öğretim YGS Ücretleri Ne Kadar? İşte 2017'de yapılacak olan YGS'ye girerek Açıköğretim Fakültelerini düşünenlerin merak ettikleri soru bu...

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart 2017'de yapılacak, sonuçlar 28 Mart 2017'de açıklanacak. YGS başvuruları,4-18 Ocak 2017'de alınacak.

2016-2017 YGS Açıköğretim Yerleştirme Puanları

  • aöf



2017 YGS Açıköğretim Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

2017 YGS Açıköğretim Tercih ve Yerleştirme İşlemleri için Buraya Tıklayınız

2014 yılından itibaren tüm AÖF bölümlerine kontenjan sınırlaması getirilmiş olup artık YGS’den 150 ve üzeri alarak tercih eden herkes yerleşemeyecektir.Bundan dolayı, Tercih işlemlerinizi yaparken 2017 yılı kontenjan sayısı ve 2016 yılında tercih edenlerin sayısını göz önüne alarak tercih işlemlerinizi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Açıköğretim için TYT Yeterli mi?

  • aöf



Açıköğretim Fakültesi düşünenler soruyor... "TYT ile Açıköğretim'e girebilmek için ne yapmalıyım?","4 Yıllık Açıköğretim için TYT Sınavı Yeterli mi?" TYT’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların; TYT puanlarıyla bir yükseköğretim programını tercih etme (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç) ve YKS’lere girme hakları bulunmuyor. TYT puanlarından 150’ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (TYT) hesaplanmayacak.

TYT’de 150 ve 180 arasında puan alanlar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programlarıyla açık öğretim programlarını tercih edebilecek. TYT puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olanlar, YKS’de girme hakkı kazanacak.

Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de TYT puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Açıköğretim için TYT'ye Girmek Gerekiyor mu?

  • aöf



Açıköğretim Fakültesinde okuyabilmek için TYT'ye Girmek Gerekiyor.Aşağıda bu meseleyi sayısal ifadelerle anlatmaya çalışalım;

TYT Puanları Nerelerde Kullanılacaktır?

TYT’de 100-500 aralığında 150 ve altındaki adayların üniversiteli olma şansı yok.
 Herhangi bir TYT puanında 150-179.999 arasında olan adaylar,

o TYT puanı ile alan MYO ön lisans programlarını tercih edebilecektir.

o Özel yetenek sınavı ile alan bölümlere başvurabilecektir. (Devlet üniversitelerinde ilgili alandan mezun olmayan adayların 180 alması gerektiği; hatta bazı devlet üniversiteleri özel yetenek sınavı ile alan bölümlerin 180′den daha da yüksek barem puanı isteyebileceği göz ardı edilmemelidir.) AÖF’nin kontenjan sınırı olmayan lisans ve ön lisans bölümlerini tercih edebilecektir.

180 ve üstü alan adaylar

Açık Öğretim için YKS'ye Girmek Gerekiyor mu?

  • aöf



Açık Öğretim Fakültesi (Aöf) Bölümlerine Nasıl Giriliyor? Aöf İçin TYT’ye Girmek Zorunlu mu? Lisans Aöf Programları İçin Lys’lere mi Girmek Gerekiyor? İşte merak edilenler ve detayları;

AÖF’te programlar ön lisans ve lisans diye program türü olarak ikiye ayrılıyor. Ayrıca, kontenjanı olanlar ve olmayanlar diye de kontenjan türüne göre de ikiye ayrılıyor.

Kontenjanı olan bölümler, diğer ön lisans ve lisans programları ile aynı koşulları taşıyor.

Kontenjanı olmayan (ya da sınırsız kontenjanı olan) bölümler için ise;

Meslek ve teknik lise mezunları kendi alanlarına denk gelen AÖF ön lisans programlarına sınavsız geçişle girebilir.

Meslek ve teknik lise mezunları kendi alanları dışındaki AÖF ön lisans ve lisans programlarına TYT puanlarından herhangi birinden 100-500 aralığında ham 150 alarak girebilirler.

2018 SRC sınavları ne zaman olacak?

  • öğretmen



Mesleki Yeterlilik Eğitimi vermek üzere Bakanlığımızca yetkilendirilen eğitim merkezleri tarafından Nisan 2018 günü saat 21.00’e kadar tamamlanmış eğitimlere katılan ve müracaat tarihleri içerisinde Bakanlığımıza bildirilenler Haziran 2018 tarihinde yapılacak sınava müracaat edebilecektir. SRC Sınavları Ne Zaman...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2018 Yılı SRC belgesi sınav tarihleriaçıklandı.2018 SRC sınavları ne zaman olacak? 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan ilk üç Mesleki Yeterlilik Sınav takvimi Bakanlığın resmi sitesinde yayımlandı. 2018 SRC sınav tarihleriile sınav başvuru başlangıç ve başvuru bitiş tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

Ağustos Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri Tıkla-Öğren!

  • öğretmen



Ağustos Ehliyet Sınavı Giriş Yerlerini Öğrenmek için Tıklayınız

Ağustos Ehliyet Sınavı,2018 yılının üçüncü sınavı.2018 yılının en son ehliyet sınavı ise Ağustos 2018 tarihinde yapılacak.

Ağustos 2018 Ehliyet Sınavı için hazırlıklarını tamamlayan adaylar şimdilerde Ehliyet Sınavı Giriş Yerlerini merak ediyorlar.Peki,Ağustos 2018 Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri ne zaman açıklanacak.Ehliyet Sınavı Giriş Yerlerinin bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Ağustos 2018 Ehliyet Sınavı Giriş Yerleri açıklanır açıklanamaz yukarıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Trafikte geçiş üstünlüğü sıralaması açıklandı

  • öğretmen



Geçiş üstünlüğü sıralandı

Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ,

A) Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımın yapılması için kullanılan ambulans ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar.

B) Organ ve doku nakil araçları. İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları.

C) Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden zabıta araçları.

D) Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar.

E) Yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşa ait kar ve buz mücadelesi araçları ile acil müdahale gerektiren çalışmalarda görevli araçlar.

F) Afet ve acil durum hâllerinde afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar.

3 Mayıs 2018 Ehliyet Sınavı Sonuçları Öğrenmek için Tıklayın!

  • öğretmen



3 Mayıs 2018 Ehliyet Sınavı Sonuçlarını Öğrenmek için Tıklayınız

Ehliyet sınavına giren adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Ehliyet sınav tarihinin açıklanmasına çok kısa bir süre kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklaama sonrasında Ehliyet Sınav sonuçları kısa zamanda MEB'in (http://www.meb.gov.tr/) internet adresinden açıklanacak. Sınavdan 70 ve üzeri puan alan adaylar ikinci aşama olarak direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar.

EHLİYET SINAVI RANDEVU VE BAŞVURU İÇİN TIKLA
http://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/

Ehliyet Sınavına En Fazla Kaç Kez Girilir?

  • öğretmen



2014 Ehliyet Kılavuzunda geçen bilgilere göre, sürücü adayları, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın 1(bir) hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir yatakta tedavi gerektiren doktor raporu varsa 4 (dört) yazılı (test) ve 4 (dört) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir.

Aralık 2018 Ehliyet Sınavı Bilgileri

  • öğretmen



Her yıl sürücü adaylarının başvuruları doğrultusunda tekrarlanan ehliyet sınavlarının ne zaman yapılacağı 2018 yılı itibari ile merak konusu oldu. Sınav tarihlerine ilişkin açıklama, MEB tarafından sınav takviminde açıklandı. 2018 yılı ehliyet sınavları ne zaman yapılacak? Sınav ücretleri ne kadar olacak? Sınav giriş yerlerini nasıl öğreneceğim? Sorularının cevaplarını sizler için ehliyetsinav.org'da yayınladık…

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ehliyet sınavlarının, 2018 yılında ne zaman yapılacağı sürücü adayları için merak konusu haline geldi. MEB ehliyet sınav tarihlerini resmi sınav takviminde açıkladı. En son 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşen ehliyet sınavlarının ardından bir sonraki sınav tarihinin 10 Şubat 2018 olacağı MEB sınav takviminde açıklandı.

2018 yılında yapılacak MTSKS sınav tarihleri